Lär känna styrelsen

 

SWEA Marbella styrelse 2021

Monica Tinggård – Ordförande

Jag bor i Elviria, tillsammans med Marc och våra två hundar, Ghana och Eddie. Jag delar min tid mellan Spanien, Belgien och Sverige. Belgien eftersom Marc är belgare och Sverige för att jag har min dotter med familj där och för att jag helst tillbringar somrarna på västkusten (Halmstad). Jag har bott i Spanien sedan 2013. Min bakgrund är inom internationell logistik & IT, främst som marknads och utvecklingschef med världen som arbetsfält. Jag har även arbetat som ledarskaps och verksamhetskonsult. Jag har bott och arbetat utomlands i olika perioder. Under en längre period bodde jag även i Mellan Östern.

Jag har också erfarenhet av styrelsearbete, såväl i ideella sammanhang som professionella.

Nu njuter jag av att ha förmånen att vistas stor del av året i underbara Spanien, där vi gärna reser runt och upplever andra regioner i detta storslagna land.

Jag gillar att spela golf och gå långa promenader med våra hundar. Andra stora intressen är att läsa, lyssna på musik i alla dess former, film och teater och naturligtvis resor till andra delar av världen och på senare tid har jag även börjat njuta av vinterbad.

 

Christina Hoffman Orlich – Sekreterare

Efter ett uppehåll är jag nu åter igen på väg in i styrelsen för SWEA Marbella som sekreterare. Jag bor i centrala Marbella varvat med centrala Stockholm med min man Natale/Natte Orlich, konstnär, och vår dvärgtax Stella. Har tre döttrar och sex barnbarn; två i Oslo och fyra i Stockholm.

Är utbildad marknadsekonom DME och fastighetsmäklare och har under mitt yrkesverksamma liv till största delen arbetat med modebranschen som chef för Svenska Moderådet, Pälsbranschrådet och Stockholm Modecenter. Avslutade de sista tio åren av min  yrkeskarriär som registrerad fastighetsmäklare med egen byrå i Hammarby Sjöstad, Stockholm, inom Karlsson & Uddare-gruppen. Jag har kvar vissa konsultuppdrag inom såväl modebranschen som fastighetsbranschen. Fritidsintresse: golf och hundpromenader.

 

Malin Kågeman – Vice ordförande och webbredaktör

Mitt namn är Malin Kågeman och jag bor med min familj i Miraflores, Mijas Costa sen i september 2019. Jag gick med i SWEA Marbella i hopp om att träffa nya människor och knyta lite nya kontakter.
Resultatet blev att jag nu ansvarar för webb, sociala medier och är med i styrelsen.

I Sverige har jag arbetat med friskvård, hälsa, FYSS (Fysisk aktivitet i Sjukdomsprevention och Sjukdomsbehandling) och träning i olika former. Jag har även jobbat med HR, administration, ekonomi och försäljning.

Har också erfarenhet av att jobba i ideella organisationer.

Jag har tidigare även bott i USA och haft förmånen att resa över hela världen pga min mans yrke.

Här i Spanien är min plan att fortsätta jobba som Hälsocoach fast med eget företag. På fritiden ägnar jag mig mer än gärna åt träning och fysisk aktivitet i de flesta former! Annat som fångar mitt intresse är resor, trädgård, fotografering och inredning.

 

Lena Hedendahl – Kassör

Civilekonom med fördjupning redovisning sedan 1990. Tandhygienist fram till 1986. Jag och min man sedan 1979 har bott på ett tiotal platser i Sverige samt Oslo i Norge. Två barn, med respektive, och fyra barnbarn, har familjen utökats med över åren. Sista bostadsorten var Varberg i Halland innan flytt till Estepona i november 2019. Vi är residenta i Spanien sedan juli 2020.

Jag har arbetat i privata och statliga bolag, stora som små, med befattningar som kontorschef, ekonomichef samt redovisningschef. ICA, Länsarbetsnämnden och Praktikertjänst tillhör de större arbetsgivarna. Vid val av små arbetsgivare har hjärtat styrt, vilket medfört både fram- och motgångar. De sista tre yrkesverksamma åren, fram till april 2016, arbetade jag i egen firma, främst mot Norge. Jag har haft ett omfattande, innehållsrikt och varierande arbetsliv.

Medlemskap i olika ideella föreningar över åren har varit till nytta (nätverk och kunskap) samt inte minst glädje. Lady Circle (kassör, ordförande), styrelsearbete i Bostadsrättsföreningar (sekreterare, kassör), Bröstcancerföreningen i Halland (ordförande), Soroptimisterna Sweden på lokal och unionsnivå (kassör), Handbollsklubben i Varberg (ekonomi).

Som person är jag reflekterande, positiv optimist och lojal. Konst, konsthantverk, upplevelser, böcker, god mat och dryck, golf/motion är intressen som numera får större utrymme i mitt liv som icke yrkesverksam.

 

Rozita Andersson – Programansvarig

Jag heter Rozita Andersson och är 55 år. Sedan i augusti förra året bor jag på heltid med min familj, Lars, Sarah 13 år och katten Chippy utanför San Pedro. Sarah går i svenska skolan i Puerto Banus. Vi har haft vårt boende i drygt 10 år men tidigare endast som semesterboende. I Sverige har jag mina 2 äldre döttrar och 1 barnbarn på fem år.

För tillfället är jag tjänstledig från min tjänst som flygledare i Luftfartsverket (LFV). Har till största delen av mitt yrkesverksamma liv arbetat för LFV på flygplatserna i Kiruna, Luleå, Göteborg-Säve och Landvetter samt Sturup. Har även arbetat ett par år i Luxemburg. De senaste 10 åren har jag haft en chefstjänst inom utbildning av flygledare.

Mitt stora intresse är att resa och uppleva nya platser, kulturer och människor. Njuter av långa promenader, god mat och att läsa böcker. En del av min tid just nu går åt till att försöka lära mig spanska.
Jag trivs som bäst när jag får umgås med familj och vänner. Därför ser jag fram emot att få lära känna alla er i SWEA och bidra med det jag kan i det framtida styrelsearbetet!

 

Anna-Karin Bergman – Medlemsansvarig

Jag ær pensionær och bor i Larvik, Norge. Har sen 30 år haft feriebostad i Nueva
Andalucia i fyra olika urbanisationer. Ælskar att vara i Spanien och førsøker vara dær så
mycket som møjligt men det har varit svårt sista året med tanke på Norges restriktiva
resepolitik.
Under mitt yrkesverksamma liv i Sverige arbetade jag på ett varv /segelbåtsindustri på
Orust som tillverkar segelbåtar i den høgre prisklassen. Det mesta exporteras till alla
delar av værlden och jag ælskade jobbet som innebar kontakt med en massa folk som
kunder och leverantører. Båtbranschen ær en bransch som ær full av innovationer vad
gæller material, teknik och elektronik vilket gjorde jobbet otroligt spænnande. En båt ær
en stor investering och det handlar om kundernas fritid eller framtida liv (jorden runt
segling tex). Kunderna ær dærfør mycket pålæsta och kunniga så det gæller att på rætt
sætt hjælpa dem så att deras drømprojekt blir perfekt.
Mina intressen ær naturligt nog segling men golf, skidåkning, resor och vandringar ær
också høgt prioriterade. Ær nu också på væg att skaffa mig en kajak så jag kan læra mig
paddla. Varfør har inte dygnet 48 timmar?

 

Petra Eriksson Rickle  – Styrelseledamot

Jag heter Petra Eriksson Rickle och är bosatt i Mijas Pueblo. Jag bor tillsammans här med min man Joachim. Våra vuxna barn bor kvar i Stockholm, men kommer ofta ner och hälsar på. Vi har tidigare bott 2 år på Mallorca.  Då gick våra barn i Svenska skolan i Palma. När vi bodde på Mallorca arbetade jag med event och guidade vandringar i bergen. Jag hade även en livsstilsbutik i Puerto Soller tillsammans med en väninna.

I Sverige har jag arbetat med hälsa, mode, utbildningar och event. Den röda tråden i mina olika jobb är människor. Jag tycker att det är fantastiskt med alla olika människor som jag möter under resans gång. Spännande att höra om alla olika livsöden beroende på var vi lever, hur vi lever och var vi kommer ifrån. Förutom människor tycker jag om att vandra, yoga, äta gott tillsammans med familj och vänner. Resa är också ett stort intresse som jag hoppas kunna ta upp igen när vi åter får börja resa.