Marbella

Kontakta oss

Kontakta oss gärna!

Styrelsen 2023

Styrelsen marbella

Här hittar du alla som sitter med i årets styrelse.

Elin Sundström

Ordförande

Ulrica Cooper

Vice ordförande & medlemsansvarig

Ulla Lindeen

Sekreterare

Ilona Barnard

Kassör

Monique Sundqvist

Programansvarig

Margareta Broman

Ledamot

Boel Andrén

Webbredaktör

Utanför Styrelsen

 

marbella.webbit@swea.org

Läs mer om styrelsen!
ELIN SUNDSTRÖM – Ordförande

Jag är 48 år gammal och bor i Marbella tillsammans med min man, vår dotter Isabella som är 11 år gammal och våra två hundar Kiwi och Happy. Vi har bott i Marbella i snart 6 år och har innan dess bott i London, Dusseldorf/Tyskland, Malmo och Lund. Jag har jobbat i många år inom energibranschen och haft ett antal seniora chefsuppdrag och exekutiva projektledaruppdrag. Jag älskar att arbeta med olika typer av människor och har varit chef för och kollega med människor från hela världen.

Här nere i Marbella har jag bland annat varit delägare i ett galleri för samtida konst samt planerat event. På fritiden älskar jag att träna, vandra i bergen, laga mat och umgås med familj och vänner.

Jag kom i kontakt med SWEA när jag flyttade ner till Marbella och har suttit i styrelsen här som kassör, webbansvarig och vice ordförande. Jag ser fram emot att ge min tid och kraft till att driva SWEA Marbella framåt och fortsätta utveckla vår fina avdelning.

ULRICA COOPER – Vice ordförande & medlemsansvarig

Jag kom till Marbella första gången 1979 där träffade jag en pojke som jag bodde ihop med i Puerto Banús. Efter några år så bestämde jag mig att flytta hem till Sverige för att studera till specialpedagog. Jag har bott i Båstad/Borås i 30 år samt arbetat på förskola/skola under denna tid.

2014 bar det av till Mallorca, det var där jag kom i kontakt med SWEA. Jag har även suttit i styrelsen i SWEA Mallorca. På Mallorca kunde jag utöva mitt stora intresse som är tennis och promenader/vandringar. Jag har också suttit med i styrelsen for Svenska Tennisförbundet.

Jag har en son som är 35 år som bor i Palma med sin flickvän samt en hund. Nu är jag tillbaka i Marbella efter 40 år. Det känns helt underbart att få vara tillbaka här. Jag ser fram emot min tid i SWEA Marbella styrelse där jag hoppas att jag kan bidra med min kreativitet.

ULLA LINDEEN – Sekreterare

Mitt namn är Ulla Lindeen och jag är 65 år gammal. Jag har bott utomlands i stort sett hela mitt vuxna liv, mestadels i Spanien, men även i Venezuela, Chile och Filippinerna. Ursprungligen kommer jag från Stockholm. Min man och jag träffades på Handelshögskolan för 45 år sedan. Vi har tre barn, alla nu vuxna pojkar som bor i Boston, Stockholm och Köpenhamn så man kan absolut kalla oss för en internationell familj. Vår äldste son är gift och har en tvåårig dotter.

De sista 20 åren av min yrkeskarriär arbetade jag på Ericsson, först 10 år på huvudkontoret i Kista, därefter ytterligare 10 år i Madrid där jag hade förmånen att leda en grupp på 30 personer med över tio olika nationaliteter. En härlig upplevelse där det gavs många tillfällen till att komma närmare andra spännande kulturer och människor.

Vi köpte lägenhet i Costalita, Estepona kommun för 4 år sedan och bor här permanent sedan 2020. Vi har även en bostad på Fågelbro utanför Stockholm där vi tillbringar flera månader varje sommar. Vi lever verkligen i de bästa av två världar! Privat älskar jag att resa, både i Spanien och övriga världen. Finns det något mer givande än att få uppleva och utforska nya platser? Det är en av anledningarna till att jag älskar Spanien. Så många vackra platser och underbara människor, förutom all kultur!

SWEA är för mig ytterligare en möjlighet till berikande möten med trevliga och intressanta svenska kvinnor. Jag gick med för cirka ett år sedan och ser fram emot att få arbeta aktivt i styrelsen.

 

ILONA BARNARD – Kassör

Jag är svenska men med ungerskfödd far och växte upp mestadels i spansktalande länder. Som vuxen bodde jag och arbetade 18 år i USA, där jag var medlem i SWEA Seattle på slutet av 90-talet, innan jag återvände till Sverige. Jag har arbetat som gynekolog; de senaste 17 åren på egen privat mottagning i Malmö. Jag har varit styrelsemedlem i Svenska Privatläkarföreningen samt ordförande i Sveriges Privatgynekologer.

Sedan två år är jag pensionär och arbetar bara sporadiskt som konsult. Jag kunde då börja vistas längre perioder här på Costa del Sol, där jag haft bostad sedan 2016. Jag har två vuxna barn och ett barnbarn i Skåne. Vintertid bor jag i Mijas och ser fram emot att arbeta i den nya styrelsen.

MONIQUE SUNDQVIST – Programansvarig

Jag är född och uppvuxen i Marbella med svenska föräldrar som träffades i Costa del Sol på 60-talet.

Efter att ha avslutat min karriär inom Hotel Management, bodde och arbetade jag i flera länder. Jag flyttade tillbaka till Marbella 2004 där jag startade min professionella resa inom fastigheter till och från 2018 då jag sedan började inom hälsobranschen i olika sektorer fram till idag.

Jag bor med min 11-åriga dotter i Los Arqueros. Jag har varit medlem i SWEA, on off flera gånger, och under min tid i styrelsen hoppas jag kunna ge dig en närmare känsla av den andalusiska kulturen.

MARGARETA BROMAN – Ledamot

Trots många år utomlands och anställningar i Kanada, Malawi, Danmark o Polen samt bostad i Italien är det först Spanien som gjort mig till en Swea. Denna miss har jag tagit igen genom att under 12 år på Kusten vara aktiv SWEA Marbella medlem med diverse styrelse-/kommitté- och lotteriuppdrag. Tack vare dessa engagemang har jag fått ett fantastiskt nätverk och några mycket nära väninnor.

Jag bor i Estepona med min bästa partner ever, en 🐾🐾-ing med hög social kompetensfaktor. De senaste 5 åren har jag varit en feliz jubilada med residentstatus.

Jag lyssnar gärna på musik med tonvikt på klassisk repertoar, gillar att bjuda vänner på maträtter med sting, åka på vinresor samt promenera med raska steg med Kira.

Det är med glädje jag nu träder in i den nya styrelsen och ser fram emot att även arbeta med andra Sweor som vill förstärka vårt styrelseuppdrag genom att ingå i någon kommitté, lotterigrupp eller agera värdinna på en lunch.

BOEL ANDRÉN – Webbredaktör

Mitt yrkesliv har varit helt inriktat på IT-branschen, där jag har haft möjligheten att arbeta i olika roller. Jag betraktar mig själv som en pionjär inom området, då jag började redan på 1970-talet. Redan 1979/1980 fick jag första kontakten med SWEA när jag var stationerad som IT-konsult i Los Angeles. Sedan jag gick i pension för 2,5 år sedan har jag ägnat mig åt att verkligen njuta av livet.

Tillsammans med min sambo och vår älskade lilla Evita, som är en Pomeranian, bor jag under vinterhalvåret i Benahavis, Costa del Sol, där min son också bor. Under sommarhalvåret återvänder vi till Stockholm där min dotter och hennes familj finns. Genom att leva på detta sätt får vi verkligen det bästa av två världar.

Just nu har jag tagit på mig rollen som webbredaktör här på SWEA i Marbella. Jag ser fram emot att aktivt bidra med mina erfarenheter och hålla webbsidan uppdaterad för att fortsätta stärka och utveckla SWEA:s närvaro online. Det är en spännande möjlighet som jag ser fram emot att vara en del av.

 


FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Kontakta swea international

Har du frågor gällande vår organisation på ett globalt plan?