Network Menu

Genomförda aktiviteter 2019

ELIN SUNDSTRÖM ERHÅLLER RESEBIDRAG TILL DUBAI 2019

Donationskommittén föreslog att en del av våra medel skulle tillfalla en Swea som vill arbeta aktivt för SWEA  Marbella och dessutom vill lära sig mer om SWEA i ett större perspektiv.

Elin Sundström som nu sitter i styrelsen för andra året och i år valts till vice ordförande och som dessutom är SWEA Marbellas webb ansvarig har sökt bidraget.

Donationskommittén har funnit Elin en mycket värdig bidragstagare och vi tror att hon kan ha stor nytta  och glädje av att medverka i Dubai. Kommittén har idag lagt fram detta för styrelsen som enhälligt godkänt förslaget.

Utdrag ur Elins ansökningshandling:

Det som jag har uppskattat kanske mest har varit den gemenskap och välkomnande atmosfär som jag tycker präglar organisationen. Det ligger ju i tiden att prata om systerskap men det är långt ifrån något man alltid kan ta för givet i organisationer. Men jag upplever att det finns här. Och det är något jag vill fortsätta arbeta för inom SWEA! ”  

”Min erfarenhet av SWEA i stort och SWEA Internationellt är dock mycket begränsad och jag känner även att jag behöver stärka mitt nätverk på den sidan för att kunna bidra mer. Jag tycker även att det vore viktigt för min nuvarande roll som vice ordförande. ”

Stort grattis Elin

Önskar Donationskommittén

Eva Willenheimer, Eva-Lena Kamperin, Elin Sundström och Eva Roman (på bilden saknas kommitté medlemmen Karin Acton

Text:  Eva Roman foto: Monica Tinggård

______________________________________________________________________________________________

 

Bussutflykt Jerez de la Frontera 4 mars 2019

Vi var 24 glada damer som träffades i arla morgonstund för vår tur till Jerez och vilken härlig tur det blev. Efter 1,5 timmes bussfärd så var det dags för första stoppet och frukost. De mackorna gick inte av för hackor och det var nog ingen som behövde gå hungrig därifrån. Väl framme i Jerez och Spanska Ridskolan fick vi en väldigt proffsig rundtur i stallarna och i manegen där vi kunde se hur de tränade hästarna och fick ta del av historien om ridskolan av vår duktiga guide. Det gav definitivt mersmak, så nu står en tur till Spanska Ridskolan för att se en uppvisning på to-do listan. 

Efter ridskolan blev det en liten busstur till den Bodega vi skulle besöka för att prova Jerez vinerna. Maria på  Bodega Diez Méritos tog oss först runt i Bodegan och berättade om Bodegans historia och hur vinerna tillverkades. Därefter bjöds vi på en mycket trevlig sherry provning. 

En liten promenad från Bodega Diez så kom vi till en annan gammal fin Bodega, nu ombyggd till restaurang, La Carboná, som var en mycket positiv överraskning, såväl inredning som mat var av hög klass.

Det blev en lång dag, men med Eva Gevius professionella ledning blev dagen fylld med trevliga inslag och faktum var att jag inte såg några sovande Sweor på hemvägen, vilket man skulle kunna tro med tanke på den långa dagen. Tack alla för en härlig dag!

Text och bilder: Monica Tinggård

__________________________________________________________________________________________________

Nätverkslunch 22 februari 2019

Vilken härligt varm och solig nätverkslunch vi fick på Magna Café 22/2.
22 underbara och vackra Sweor tillsammans ger en otrolig värme och gemenskap!

Och som ”grädde på moset” fick vi förmånen att lyssna på bästa Dr Pernille Knudtzen
från hälsokliniken Vitafakta. En klinik där man fokuserar på förebyggande medicin, naturlig hälsa och immunterapi.
Med hjälp av ett alldeles vanligt blädderblock och tuschpennor lyckades Pernille få oss att förstå hur vårt ”akvarium” fungerar. Hur den vackra guldfisken ska må som bäst med hjälp av rent vatten, rätt basisk föda, syre och rörelse. Och så massor av kärlek och glada skratt!
Tack för att ni kom, ses snart igen hoppas jag!

Text: Bitte Hagberg
Foton: Monica Tinggard

________________________________________________________________________________________________

Årets första frukostmöte den 14 februari

33 Sweor och tre gäster tog sig tidigt upp ur sängen för att äta gemensam frukost och lyssna på föredrag av Mats Björkman. Stämningen var på topp och sorlet högt som vanlig. Men när Mats börjar berätta om allt som händer, eller inte händer, på den politiska fronten tystnar alla.
Det var trevligt att åter kunna ha frukostmöte på Los Naranjos där förutsättningarna för att hålla föredrag är så bra.
Text: Eva Roman
Foto: Monica Tinggård
___________________________________________________________________________________________________

SWEA Marbella årsmöte den 7 februari 2019

För många av oss Sweor på årsmötet var det lite med glädje och nostalgi då vi åter var på Los Naranjos.
Vi var 44 närvarande Sweor och hade också fyra fullmakter. Mötet började med att ordförande visade en ny film från SWEA International som på ett trevligt sätt beskriver vad SWEA är och står för. Videon hittar du här: https://swealand.swea.org/sociala-medier/sweakanal-pa-youtube/ 

Därefter vidtog själva årsmötet där styrelsen ganska snabbt kunde gå igenom de olika punkterna för beslut. En av de fyra föreslagna donationerna diskuterades en stund men med överväldigande majoritet godkändes styrelsens förslag.
Valberedningen hade gjort ett gediget arbete och en ny styrelse godkändes.

Efter årsmötet minglade vi med cava innan vi satte oss till bords för en god trerättersmiddag. Under och efter middagen uppträdde Monica Silverstrand och Erik Grahn med härlig svängig musik och sång. Ett glatt sorl låg som vanligt, när Sweor träffas, över rummet. Efter middagen hade vi ett av Margareta Broman ordnat lotteri med många fina priser. Vi var många Sweor som gick hem med en eller flera vinster.
Några av oss gjorde också av med några kalorier på dansgolvet till medryckande musik.

Det var i sanning en härlig kväll med fin stämning.

Text: Eva Roman
Foton: Camilla Grahn