Network Menu

Genomförda aktiviteter 2018

Marbellavandring 7 maj

Vilken fin och intressant dag vi fick på vår Marbellavandring. Vår utmärkta guide Eva Gevius berättade initierat om Marbellas historia och kultur. Vi avslutade vår vandring med en god lunch på mysiga restaurang El Gallo.

Text och bilder: Monica Tinggård

_______________________________________________________________________________

Vinprovning i Munskänkarnas regi den 3 maj

Ida och P-O Hande Sahlin höll för oss Sweor en trevlig och informativ vinprovning. Vi provade två vita viner och två röda. Ida berättade också lite om organisationen Munskänkarna, vilka funnits här på solkusten ganska många år och har sitt säte i Fuengirola
Vi höll till på Tompas bodega och efter provningen åt vi jättegod soppa med hembakat bröd.
Eftersom även män gillar vin så hade vi för ovanlighetens skull också med några vinentusiastiska män.
En mycket trelig kväll i som vanligt glad och pratsam atmosfär.
Text och bilder: Eva Roman
___________________________________________________________________________________

Nätverkslunch 27 april

8 Sweor på sedvanligt glittrigt humör intog en synnerligen välsmakande o pratspäckad lunch. Diskussionerna böljade o skratten klingade!
Vi konstaterade att det ibland är en fördel att inte vara så många. Ett gemensamt bord stod uppdukat på verandan o gav oss därmed extra god möjlighet att lära känna varandra bättre vilket säkert vår alldeles nya Swea, Mariette Maksi uppskattade!
Vi fick en resumé från den lyckade Modevisningen o värdinnan informerade om säsongens återstående program. Monica T gav oss en aptitretare ang H-18 o alla var överens om att det är många spännande aktiviteter att se fram emot. Tack PK för ert strålande arbete!!

Text o bilder: Margareta Broman

_____________________________________________________________________________

SWEAs årliga modevisning 26 april

SWEAs årliga modevisning gick i år av stapeln på Hotel Andalucia Plaza H10 och blev ett mycket välbesökt event, som vanligt.

Ett hundratal kvinnor (och några män!) hade samlats för att njuta av lyxiga snittar och vin innan det var dags för catwalken.
Samtliga nio modeller är aktiva medlemmar i SWEA.
Nytt för året var att vi bland deltagande butiker återfann Pernilla Wahlgren Collection, Goda Marbella (Gamla stan), festklädesbutiken Unique på huvudgatan och Gina B som i butiken inne på hotellet har kläder för sommarens alla garden parties. I tillägg deltog alltid lika populära Gunnel’s Fashion på Centro Plaza. Vi fick också se Eivy Flodins vackra smycken och Mocka of Sweden visade en hel kollektion i underbart lyxig mocka.
Modellerna var: Annis Åslund, Charlotte Jones Sivers, Elin Sundström, Gunilla Nott, Mona Gavrell, Christina Radics, Marie-Louise Gelfgren, Lottie Hammer och Birgitta Bergin.

Konferencier var Asta Westerholm.

Foto: Agata Jensen

          

 

_________________________________________________________________________________

Frukostmöte 12 April

25 Sweor och en gäst, hittade denna morgon återigen till Noella’s i Torre de Andalucia.

Vår egen SWEA Inger Holmqvist var på besök och berättade om frukt och grönt och vad som är viktigt att tänka på för att kroppen skall må bra. Som vanligt ett inspirerande och intressant föredrag. Vi började morgonen med ett litet ” Hälso-quiz” och fick också med oss några recept hem som inspiration.

Text och bild: Maria Wettstam Andersson

________________________________________________________________________________

Muralmålningsvandring i Estepona 26 mars

I strålande solsken välkomnades 16 förväntansfulla, konstintresserade o vandringsbenägna Sweor av vår guide, Gunilla Lindström, som inledningsvis berättade lite om Esteponas historia.
Därpå förde hon oss med bestämd men kärleksfull hand runt till ett 20-tal väggutsmyckningar som hon utförligt berättade om varvat med egna härliga anekdoter. Verken är målade av utvalda konstnärer av mycket skiftande karaktär; av hög kvalitet o utan inbördes konkurrens!! Under vår ca 2 tim långa vandring stannade vi kort för lite vatten samt näspudring.
På Las Brasas de Alberto i Casco Antiguo njöt vi avslutningsvis av en mycket välsmakande tapastallrik (gömde dessvärre att ta någon bild då hungern tog överhanden….) som omtänksamma Gunilla bidrog till med en egenhändigt ihopknåpad laxmousse – o hennes recept fick vi också😍 Mums!
Som avslutning på denna innehållsrika dag delades Gunillas mycket informativa o utförliga kompendium över Esteponas samtliga muralmålningar (för närvarande 44 stycken) ut, tydligt utmärkta på en karta. Alla var överens om att dagens vandring var en aptitretare som snart kommer att följas upp med beskådande av nya konstverk tillsammans med egen familj o vänner.
Värdinnorna, Mona o Margareta, tackar alla deltagare för att ni ville följa med o är glada över att vi ”på köpet” lärt känna några Sweor ännu bättre!!
Text o bilder: Margareta Broman

_____________________________________________________________________________

Nätverkslunch 23/3 2018

Den 23 mars träffades ett gäng Sweor på Magna Café. Vi hade inget speciellt tema denna gången men hade en mycket trevlig lunch med god mat.

Foto: Carin Almqvist

_______________________________________________________________________________

Frukostmöte 8/3 2018
Den 8 mars träffades vi för att äta frukost på Noella’s. Vi pratade KBT och beteendeförändringar med psykologen Marie Strandberg som har öppnat en varmt rekommenderad mottagning här i Marbella.

Vi fick en stunds reflektion i grupper om vad som är viktigt i livet och vad som kan hindra oss från att ta steg i den riktningen vi vill.

Foto: Lotta Lindberg

________________________________________________________________________________

Nätverkslunch 23/2 2018
Solig fin dag på Magna Café. Den här gången blev vi tjugofem Sweor och en gäst.
Gott humör och härlig stämning bjöd vi varandra på. Numera har vi inga föredrag vid luncherna, de är förlagda till frukostmöten. Ordet fritt och det stod inte länge på förrän Mi, Margareta B, Britten och Asta hade trevligheter att förmedla. Vi välkomnade dessutom två nya medlemmar, Marie Strandberg och Ingela Wernholm! Nästa nätverkslunch på Magna Café blir den 23 mars kl 14:00

Text och foto: Christina Björk

__________________________________________________________________________________

Frukostmöte 6/2 2018
Denna gång prövade vi Noella´s och lokalen är ju inte helt optimal, framförallt när vi har någon som ska hålla föredrag,men stämningen var trots det på topp och frukosten var väldigt god. Mats Björkman var som vanligt informativ och gav oss en god bild av den spanska politiken av idag uppblandat med lite humoristiska inslag, precis som Mats brukar göra.

Text och bilder: Monica Tinggård

___________________________________________________________________________________

SWEA Professional AW på Monkey Bar 1/2 2018
Runt 20 Sweor och ett par gäster träffades för att lyssna på Sandra Smith Jansen som driver rekryteringsföretaget, Lynx Headhunting.
Ett intressant och personligt föredrag där Sandra berättade om sin egen resa från skolan till att idag driva eget företag, en resa med sina med och motgångar. Hon gav oss också tips om hur man kan gå tillväga från affärside till verklighet.
Naturligtvis gav kvällen oss också möjlighet för “networking and smalltalks”.
Text och bilder: Eva Roman

___________________________________________________________________________________

Scramble- tävling på El Higural 31/1 2018

Vilken härlig dag vi fick på El Higueral golfklubb. Vi var sex glada damer som gav oss ut på banan. Vi konstaterade att det var mycket uppför, branta backar, djupa bunkrar och mycket vatten, men annars var det väldans bra.💕

Text och bild: Monica Tinggard

__________________________________________________________________________________

Nätverkslunch 26/1 2018

Så var det dags för årets första nätverkslunch och det kändes väldigt bra att vara tillbaks på Magna igen! Magna bjöd på en synnerligen god lunch och fick mycket positiv respons från de 28 Sweor som kommit till lunchen. Som vanligt var det hög stämning bland Sweorna. Vi hade dessutom celebert besök av vår regionsordförande, Christa Alfredsson, som presenterade sig själv och berättade om sitt arbete som ordförande för vår region och lite senaste nytt från regionen. Eva Roman informerade om det kommande regionsmötet, som i år hålls på Mallorca den 18-21 oktober. Utförligt program kommer senare under våren och alla Sweor är naturligtvis hjärtligt välkomna.

Text och bilder: Monica Tinggard

___________________________________________________________________________________

Frukostmöte 18/1 2018
Årets första frukost möte var på den lilla baren La Terraza Sierra Blanca. Programgruppen har med ljus och lykta letat efter ett alternativ till Aldea, som många tycker ligger långt bort och är tråkigt. Detta var ett försök i ny miljö. Tyvärr motsvarade det inte våra förväntningar. Vi Sweor hade som vanligt trevligt och glatt och vi fick dra extra på smilbanden då en äldre herre kom in efter att ha parkerat sin stora Jaguar utanför. Mannen var endast iförd vit morgonrock och han satte sig vid ett bord bredvid oss med en kopp kaffe och en fet cigarr. När han bolmat färdigt reste han sig och gick. Vi tittade storögt. Ny lokal utlovas till nästa frukost.

Text och bilder: Eva Roman