Network Menu

Genomförda aktiviteter 2015

Årets sista lunch

Programverksamheten för året avslutades den 4 december med en lunch på Magna Café. Birgitta Hunn, Lena Strindholm och Monica Silverstrand berättade om Världsmötet i Arizona och lunchen avslutades med några traditionella julsånger framförda av Monica Silverstrand.
Text: Birgitta Hunn, Foto: Margareta Broman

 

__________________________________________________________________

Frukostmöte med Lucia och donationsutdelning den 26 november

Fredagen den 26 nov var det dags för årets sista frukostmöte. Donationsöverlämning stod det på programmet, men det skulle även bli ett möte fyllt av överraskningar.
Dagen började med att Annicka Schanke, rektor för Svenska Skolan i Marbella kom med lucia, tärnor och stjärngossar. En hel klass om 27 elever bildade ett “lussetåg” och underhöll oss med många härliga lucia- och julsånger. Otroligt fint och vackert!

Efter Luciafirandet var det dags för donationsöverlämning. Som alltid är det en högtid att från SWEA Marbella få överlämna en donation. Som värdinna och medlem i donationskommittén hade jag äran att till Annicka Schanke och Per Jonsson, rektor för Svenska Skolan i Fuengirola få överlämna en donation på 500€ till vardera skola. Pengarna skall användas till inköp av svensk litteratur och därmed förstärka skolornas bibliotek. Ett diplom som angav donationsbeloppet överlämnades till rektorerna. Båda rektorerna tackade hjärtligt och framhöll vilken stor betydelse dessa donationer utgör för skolorna. En glädje för oss i SWEA och donationskommittén.

Som överraskning nummer två hade Per Jonsson tagit med sig skolans musiklärare med gitarr och tre elever. Till gitarrspel sjöng eleverna i stämmor flera vackra visor för oss. En underbart fin start innan vi tog oss an själva frukosten.
Som värdinna avslutade jag frukostmötet med att önska alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR. “Flyttfåglarna” håller ju som bäst på att återvända till Sverige.

Text: Inger Asplund, Bilder Fia Ensgård och Eva Roman

20151126_092143_resized

 

_______________________________________________________________

Medveten matlagning den 24 november

Många glada Sweor slöt upp för att lyssna på ett föredrag av Inger Holmquist, Medveten matlagning. Det var intressant och givande, jag tror vi alla fick något att tänka på.

Text: Eva Roman, Bilder: Monika von Schantz

12307416_10153426974253611_1935276089183075095_o

 

______________________________________________________

Utflykt till Jerez den 10 november

SWEAs heldagsutflykt till Spanska Ridskolan i Jerez var en fantastiskt fin upplevelse. Därefter lunch och sedan besök på en bodega för att provsmaka olika sorters brandy och sherry bl.a. Bristol Cream. Vi fick en intressant guidning på Harvey’s, som bodegan hette. Själva bussturen var också trevlig och intressant, Vår mycket duktiga guide, Magdalena Thomell, berättade intressanta saker under resans gång. Det var ett glatt sorl under hela bussresan från alla de 36 Sweorna som deltog. En i sannning lyckad utflykt.

Text: Monika von Schantz och Eva Roman,  Bilder: Monika von Schantz

 

_____________________________________________________

Sevilladans

“I torsdags var det drygt 20 sweor och gäster som samlades på Los Naranjos för att testa på Sevillanadans med undervisning av Esther Del Pino som dansat i 25 år. Klackar smalls i golvet och det klappades friskt i händer i takt till musiken, och vi fick även veta lite om Sevillanans historia. För att avsluta kvällen mumsades det tapas och vin, innan vi alla dansade oss hemåt.”
Text och bilder: Kajsa Friberg

___________________________________________________

Frukostmöte 29 oktober

I torsdagens frukostmöte deltog 59 Sweor, 14 gäster och 2 män!
Vårt kära prästpar och tillika dagens donationsmottagare, Mikael och Lena från Svenska Kyrkan i Fuengirola, bjöd på härlig underhållning. Mikael berättade om en örn på sitt mycket Mikaelska sätt och blev så engagerad att han var redo för take-off men avbröt sig i sista stund när han såg 3 hjorthuvuden på låg flyghöjd…. Lena sjöng o spelade ”You´ve got a friend” och vi trallade med så gott vi kunde.
Dagens andra höjdpunkt var Mats Björkmans alltid lika fångande föredrag om Spanien idag som blev extra intressant med anledning av senaste nytt från Kataloniens omröstning om självstyre.

Text: Margareta Kastengren, Ulla Redestam. Bilder: Margareta Kastengren

____________________________________________________________

MARBELLA 25 ÅR

Torsdagen den 8 oktober firade SWEA Marbella 25 år och rekordmånga Sweor – hela 126 tjejer – slöt upp på härliga El Gamonal utanför San Pedro. Vi njöt alla av fantastiskt höstväder, massor av underbara tapas och ädla drycker, följt av en delikat måltid på terrassen. Under kvällen hölls det tal av Birgitta Hunn, medan Karin Acton agerade härlig konferencier och Monica Silverstrand höll i ett teambyggande musikpussel. Efter jubileumstårtan yrde de jublande Sweorna runt på dansgolvet till det kubanska salsabandets medryckande toner. Det var en sällan skådat lyckad tillställning!

Text: Monica Silverstrand, de flesta bilder från Monika von Schantz och några från Sandrine Vriesman
(klicka på bilderna om du vill se dem i större format)

 

______________________________________________________________

Utflykt till Estepona den 22 oktober

I utflykten till Estepona fiskehamn med tema Kultur, Gastronomi, Tradition deltog 32 Sweor o 6 gäster (varav flera vill ansöka om medlemskap). Vår guide, Shonia från Turismo Marinero, brinner verkligen för sitt yrke o vet hur man fångar åhörarnas intresse på ett otroligt fint sätt.
Vi började med fisk-/skaldjurs och paella lunch på Plaza de la Virgin del Mar. Efter kaffe och postre vandrade vi till fyren för kort föredrag för att sedan bege oss ner till hamnen. Shonia förklarade bl.a. hur man med snäckskal lockar bläckfisk att krypa in i rör och vi fick titta på nätlagning.
När båtarna kommit in började fisklektionen! Nu vet vi vilka fisktyper som är ”blåa” (protein- och Omega 3 rika) och ”vita” (fett- och kalorisnåla). När vi köper fisk nästa gång väljer vi naturligtvis bara fiskar som har klara glosögon, illröda gälar, silverskimrande fjäll som skall ligga ner samt doftar angenämt av hav och sälta!
Efter ett kort besök på fiskeauktionen inkl förklaring av Shonia avslutades vår trevliga eftermiddag med ett glas Malagavin och empanada (frasigt degknyte fyllt med tonfisk).

______________________________________________________

Stadsvandring i Gamla Stan

Vår stadsvandring i Marbella blev en succé, en riktig SWEA-dag, naturligtvis  tack vare vår kunniga guide Eva Gevius men också tack vare alla entusiastiska och glada SWEOR. Vi fick en spännande vandring runt i gränderna och fick veta mycket historia om både morer och romare. Dessutom fick vi höra roliga historier och mycket skvaller om Marbellas jet-set liv under 70-80 talet. Vi avslutade vandringen på en familjär och trevlig tapas restaurang med flera goda tapas,  gott vin därtill och många glada skratt.
Text: Asta Westerholm, Bilder: Eva Roman

 

Kulinariska Kvinnor – SWEA Marbellas matlagningsgrupp

Så var det då dags att träffas igen och laga mat tillsammans. Denna gång hemma hos mig – i min lilla lägenhet. Allt går om man vill och jag förberedde tre olika matstationer för förrätterna, varmrätten och desserten. Några fick stå i köket, en i hallen och ett par på balkongen. Denna gång var vi full styrka som träffades och det var Britt-Marie Boudrie, Britten Emme, Camilla Grahn, Anne-Marie Göransson, Birgitta Pettersson, Eva Roman och jag själv Rose-Marie Wiberg.
Det skars, hackades, blandades, rensades och pratades.

Till förrätt hade jag valt ett antal olika pintxos som betyder tapas på baskiska. Anne-Marie, Eva och Britt-Marie tog sig an förrätterna.

Först ut var sardiner i olja som lades på små kex (många vill inte äta så mycket vitt bröd så jag valde kex). Ovanpå sardinerna var det hackade svarta oliver och silverlök. En annan bestod av tonfiskröra med saltgurka, senap, tomat och yogurt. En tredje var ett litet spätt med gröna oliver, sardeller och Guindilla (grön chili) och sist men inte minst ankpaté med fikonmarmelad. Som lite extra tilltugg hde Britt-Marie gjort salta brädor som är tunnbröd som penslas med olja på båda sidorna och sedan strör man på flingsalt och så in i ugnen.

Vi tog en paus i matlagningen för att njuta av dessa goda pintxos tillsammans med ett glas vin och mer prat.

Efter det var det dags att fortsätta med matlagningen och dukningen. Britten dukade och allt gick i turkos och blått. Det såg inbjudande ut.

Till varmrätt lagade Camilla färska laxfiléer som lindas in i serranoskinka innan de ställs in i ugnen. När de är färdiga lägger man dem på ett stort fat som garnerats med olika salladssorter, körsbärstomater, melonskivor och ovanpå den varma laxen strör man över getost. Britt-Marie hjälpte Camilla med varmrätten.Till laxen serverades en ingefärssås med yogurt som bas och en Raw Tabbouleh som är gjord på färsk blomkål, tomater, vitlök, olivolja, rödlök, pressad citron och kryddor. Persiljan som skulle vara i hade jag glömt att köpa så Birgitta, som stod för denna rätt, blandade i finhackad sallad för att sätta lite färg.

Britten, som hade sin station i hallen, serverade färska fikon som delats på mitten och på dem hade Britten strött på rörsocker och riven vit choklad. Formen sattes in i ugnen några minuter och de serverades sedan tillsammans med en klick sötad grädde. Mums.

Glada och mätta plockade vi undan och ställde det mesta tillrätta innan matlagningsgänget drog sig hemåt i natten.

Text och bild: Rose-Marie Wiberg
 _______________________________________________________________
Frukostmöte den 24 september
29 glada Sweor kom till höstens första frukostmöte på ny lokal , Los Naranjos.
Vi åt, pratade och njöt sv morgonsolen. Värdinnan berättade om fördelarna ned gröna smoothies, demonstrerade hur man gör dem och lät alla smaka på en nyttig drink.
Text och bild: Elisabet Sjöberg
________________________________________________________
Vandring vid Refugio de Juanar
Lördagens vandring vid vackra Refugio de Juanar ackompanjerades av många glada skratt och intressanta diskussioner där vi 7 Sweor fick ett fint tillfälle att lära känna varandra bättre. Ja, vi blev faktiskt så uppsluppna att vi spontant klämde i med ”Vi gå över daggstänkta berg”… Vi intog även en synnerligen god och riklig måltid på hotellet. Som framgår av bilden blev en av oss något förbluffad över åsynen av sin dignande Rabo de Toro portion!
______________________________________________________
Nationaldagsfirande i Finca Grahn
Det var en liten men naggande god skara Sweor som slöt upp i Finca Grahn i Alhaurin el Grande på Nationaldagen den 6 juni i år.
Vädret var (till skillnad från rapporterat väder i Sverige) perfekt i den mening att solen inte gassade utan ett tjockt lager av dis dämpade behagligt den värme som annars skulle ha uppstått.
Varje deltagare hade uppmanats att ta med sig sin favoriträtt och det blev en härlig blandning av delikata rätter som intogs på terrassen.
Värdinnan, det vill säga Camilla Grahn, hade ordnat med både quiz och sånghäfte och man sjöng de svenskaste av alla svenska visor och däremellan spottade Spotify ur sig svenska låtar ur en i förväg framtagen spellista.
Stämningen var skyhög, skratten många och att alla trivdes behöver nog inte ens nämnas.
Text och bilder: Camilla Grahn

_

_________________________________________________________

Cykelutflykt till Istán

Sista lördagen i april tog nio tappra Sweor sig upp i bergen och cyklade en vandringsled i hisnande vackra landskap. Lite drygt två timmar senare rullade vi in på våra mountainbikes i byn Istán där bordet stod dukat mitt på torget bara för oss. Trötta, svettiga, nöjda och glada njöt vi sedan av tapas och goda drycker omgivna av ett byliv som var helt magiskt, det var nämligen fiesta i byn. En bra dag, helt enkelt!”
Text: Birgitta Bergin, Bilder: Lotta Lindberg

Vi blev ”Bergtagna”

Vi var ett härligt gäng, både nya och ”gamla” SWEOR  som åkte upp till Tolox och idylliska Hotell Cerro de Hijar. Vi började med vandringen I Sierra de las Nieves  tillsammans med vår kunniga guide Mario. Han tog oss med upp i bergen på små getstigar och i en fantastisk blommande natur det var blommor överallt så vackert. Det blev dryga 8 km som vi gick i dessa  gröna berg.

Efter att vi pustat ut efter vandringen väntade vinprovningen. Vi fick lära oss mycket av Guillermo om det äldsta vinet som finns som kort och gått heter  Malagavinet det tillverkades redan på Romartiden. Det var sött och gott. Vi provade också viner både vita och röda  från Ronda området tillsammans med lokal producerade ostar.

Vår trerättersmiddag avnjöts i den rustika matsalen på hotellet med bl. a favoriten ”Aubergine and cremed spinach canelone med parmesan”. Efter kaffet var vi alla nöjda och behagligt trötta efter en härlig dag i bergen.

Text: Asta Westerholm, Foto: Paula Hedlund

 _____________________________________________________________________
MODEVISNINGEN DEN 9 APRIL
SWEA Marbellas modevisning blir bara större och större. I år  bjöds återigen på en fartfylld modeshow med kläder från butikerna B-Chic, Fia i Backen, Los Naranjos Golfshop,  Trebol Boutique, Twist  och designern Britten Emme den 9 April på hotel Andalucia Plaza, i Nueva Andalucia.
De 110  deltagarna bjöds förutom på mode till medryckande musik, också på vin och tapas, mingel och gemenskap.
Stämningen var på topp när DJn drog igång musiken och konferencieren Birgitta Bergin gjorde entre på catwalken.
De proffsiga SWEA modellerna fick sina hår fixade av Linda Rise och make-up av Ashley.
Styrelsen tog också tillfället i akt att avtacka Margareta Janemar som nu avgår som lotteriansvarig, Margareta har gjort ett fantastiskt arbete under längre tid med våra lotterier. hennes roliga och pricksäkra kommentarer kommer nog ingen glömma.
Vi hade en supertrevlig eftermiddag tillsammans med varm och härlig stämning.
Text: Birgitta Pettersson, Fotograf: Agata Jensen Photography
Klicka på bilden och titta på en slideshow eller titta på bild efter bild, om du klickar på varje bild kommer de upp i större format.
Lösenord för länken är sweah10
10859663_10153703123264688_1993849760_n

 

______________________________________________________________

Författarafton med Thomas Gustafsson den 31 mars

28 förväntansfulla Swea medlemmar fick på Centro Forestal Sueco i AHNs regi underhållas  av författaren, journalisten och spanienkunniga Thomas Gustafsson. Han talade passionerat om hur Spanien lyckats ta sig ur krisen på ett enastående vis. Gustavsson gav sin analys varför, och tror delvis på att man i Spanien ofta har ett stort socialt nätverk, familj och släktingar som hjälper varandra vid ekonomiska svårigheter och arbetslöshet . Och att spanjorerna älskar fiesta och att umgås utanför hemmet på cafeer och barer. Boken Fiesta presenterades och vi fick inblick i var de häftigaste festerna hålls i Spanien. En spännande afton där vi fick inblick både i landets ekonomiska och politiska situation och i spanjorernas mentala styrka. Olé!

Text: Elisabet Sjöberg, Foton: Paula Hedlund

_______________________________________________________________________

Sweas konst- och hantverksdag ”Knep och knåp”.

I år hade vi ett annorlunda koncept – 7 st olika workshops där alla Sweor fick pröva på och där vi i konstgruppen försökte lära ut våra kunskaper.
Fast är man i Spanien så är man och först av allt så startade vi med en läcker tapastallrik som några av värdinnorna hade lagat till. Vissa värdinnor var uppe kl. 02.00 på natten och satte degen till brödet… Tack Marta-Lena, Agneta, Tarya, Camilla och Rose-Marie för den goda maten.

Följande saker fick våra duktiga elever pröva på:
Hos mig fick ni pröva på att vika en egen presentask i origami och dekorera den.Agneta Larsen visade hur hon gör sina fågelskulpturer och du fick bekanta dig med olika leror och göra en liten fågel. Laila Lindblad gör glas-smycken och där fick du pröva på att skära i glas och designa ett eget smycke. Marta-Lena Malmström hade med sig sin drejskiva så där kunde man pröva på att jobba med lera. Tarya Lyrefeldt visade färgernas olika egenskaper och där skapades många små konstverk i akvarell. Camilla Grahn gav ut tips på hur du startar upp en målning.  En annan populär station var Rose-Marie Wibergs där du fick lära dig några grymma efterrätter. Jag lyckades få några smakprov bortsmugglade till min station så jag vet vad jag ska göra i helgen.

Vi saknade dock Britten Emme som pga sjukdom inte kunde visa hur man skapar konstverk av stuvbitar.
Vi har fått otroligt mycket feedback och detta verkar vara ett mycket uppskattat nytt koncept!!

Ett stort tack till alla deltagare som kämpade, vek, skar, målade, kladdade och lagade grymma efterrätter hälsar Lotta, Laila, Agneta och Britten.

Text:  Lotta Lindberg  Bilder: Lotta Lindberg, Laila Lindblad och Monica von Schantz

_____________________________________________________________________

 

Frukostmötet 26 mars

SWEA Marbellas tf ordförande Birgitta Hunn var dagens frukostvärdinna och hälsade oss alla varmt välkomna. Birgitta presenterade dagens tema som var donationsutdelning och hälsade Margareta Kastengren och Inger Asplund från donationskommittén välkomna upp på scen för att dela ut dagens donation på 1000 € till Mats och Richard Björkman från Sydkusten.
Sydkusten är den ledande tidningen för Spaniensvenskarna på Costa del Sol och anses av en övervägande majoritet vara den mest seriösa och läsvärda tidningen på svenska språket i Spanien.
Sydkusten fick priset för sina stora insatser för att stärka “svenskheten” på solkusten. Donationskommittén avslutade sin motivering med att uppmuntra Sydkusten att med sitt fortsatta arbete hålla svenskkolonien uppdaterad om spanskrelaterade frågor och händelser och verka för integration och förståelse mellan svenskkolonin och spanjorerna.
Sydkusten utser själva “Årets Svensk” på costa del sol och Richard Björkman berättar att de som får ta emot utmärkelsen alltid blir så glada. “Nu förstår jag precis hur de känner sig, säger Richard”.
 Frukostmötet fortsatte därefter med att Mats Björkman uppdaterade oss om vad som händer i Spanien just nu.
Text Birgitta Pettersson Bilder Fia Ensgård.
Under bilderna kan du läsa Donationskommitténs motivering till donationen.
______________________________________________________________
Nätverksluch den den 13 mars
“Efter bara en dag var lunchen med temat ” Att tala inför andra” fulltecknad och jag, värdinnan Mi Ridell, fick upprätta en väntelista som blev väldigt lång ( vid ett annat tillfälle får vi ha en större lokal). 34 glada SWEOR och 6 lika glada gäster dök upp på Magna Café. Jag tog emot dem med en kram och efter lite minglande satte vi oss. Dagens lunchalternativ var vegetarisk lasagne eller griskind och båda smakade mycket bra enades vi om. Stämningen var i topp och min föreläsning började till kaffet. Dagens tema lockade många, för en del känner obehag att tala inför en publik, om den så bara består av några få personer. Jag gav många tips och exempel på hur man kan bli en ännu bättre talare och vi skrattade mycketoch gott hela gänget! Stort tack till fotograf Lotta Lindberg och gulliga Birgitta Pettersson, som hjälpt mig.”
Text: Mi Rydell   Bilder: Lotta Lindberg
_________________________________________________________
De Kulinariska Kvinnorna har slagit till igen
Vi hade en härlig kväll hemma hos Britt-Marie Boudrie, vi skrattade, skar, kokade och trängdes i köket.
Men resultatet blev en mycket lyckad asiatisk middag. Som förrätt vårrullar och god asiatisk sallad. Därefter lax i ugn med en härlig glace och som avslutning en fruktsallad med kardemumma-yoghurtsås. Mycket chili, koriander, ingefära och andra härliga kryddor. Kvällen till ära hade vi också en gäst, Britt-Maries dotter Sophie.
Text och bilder: Eva Roman
 _________________________________________________________________
Lyckad SWEA-Golf på Greenlife – trots regn!
Vi var nog många som var besvikna då vi vaknade den 5 mars och insåg att det skulle börja regna. Och regnet började så snart spelet startade och slutade lagom till att rundan avslutades.
Vi hade blåst liv igen i SWEA-golfen men nu med ett nytt upplägg med 3 klasser, det vill säga 3 svårighetsgrader. Klass 1: de ”rutinerade” som gladeligen tog sig igenom 18 hål och klass 2, nybörjare som tyckte att 9 hål fick räcka. Och så hade vi klass 3 som fick lära sig grunden av hur man greppar klubban, stansar (ställer upp sig), svingar och puttar. Lektionen avslutades med puttingtävling. Våra instruktörer (GolfPro) var väldigt duktiga, artiga och oerhört stiliga.Då vi alla samlats igen på El Lago Restaurante intogs en 3-rätters mycket god och uppskattad lunch. Måltiden avslutades med en prisutdelning som hette duga. Vinnare i klass 1 var Agneta Hielte, 2:a kom Barbro Mattson och 3:a blev Marie-Louise Gelfgren. 9-håls-tävlingen vanns av Karin Acton och 2:a blev Susanna Ridoff. Puttingtävlingen vanns av Karin Pimenta. Generösa givare hade sponsrat SWEA-golfen med priser som fick våra kinder att glöda. Fast det kunde också bero på att värmen och solen pötsligt kom tillbaka.
Text och bilder: Camilla Grahn

______________________________________________________________

Välkomstmöte för nya sweor, den 3 mars

Vi hade en mycket trevlig kväll hemma i Ulla Redestams trevliga hem. Ulla bjöd oss på utsökta tapas och  alla nya sweor fick möjlighet att mingla med varandra och med styrelsen. Såväl nya medlemmar som styrelsen berättade lite om vad som fört oss till Marbella och lite om vad vi tidigare gjort i livet.

Text och foto: Eva Roman

20150303_182652_resized

___________________________________________________________

Fint besök på vårt frukostmöte den 26 februari

Marbellas turistråd José Luís Hernández och sekreteraren på utlänningsavdelningen Oti García Díaz-Ambrona informerade på engelska om praktiska frågor. Marbella kommun genomför sedan flera månader en mantalsskrivningskampanj som nu även sammanfaller med kommunvalet 24 maj.
Deltagarna fick veta hur man registrerar sig i kommunen och att man inte automatiskt får rösta i kommunvalet, utan detta måste uppges specifikt vid sidan om mantalsskrivningen. Många missförstånd reddes ut och deltagarna ställde även en mängd frågor om andra kommunala ärenden.
Vid informationsmötet behandlades projekt som utbyggnaden av fiskehamnen La Bajadilla och förlängningen av kusttåget. Kommunens representanter fick även konstruktiva förslag, som att bilda en Facebookgrupp specifikt för utlänningar i Marbella.

Marbellas borgmästare Ángeles Muñoz deltog inte i informationen, men passade på att besöka Centro Forestal Sueco och hälsa på SWEA-medlemmarna.

Text: MatsBjörkman, Bilder: Fia Ensgård

___________________________________________________________

Utflykt till Genalguacil

Idag åkte vi sweor till den annorlunda staden Genalguacil som lever med konst. Staden har under flera år bjudit in konstnärer till ett par veckors gratis boende. Konstnärerna har i sin tur visat sin tacksamhet genom att skänka ett av sina konstverk till staden.

Vi åkte upp genom ett storslaget landskap med mäktiga berg och kastanjelundar innan vi kom fram till Jubrique där vi tog kaffepaus innan vi fortsatte till Genalguacil. Väl i Genalguacil gick vi runt i staden och beundrade konstverken. Därefter blev det en traditionell spansk bergslunch som bland annat bestod av fänkålssoppa och köttgryta.
På vägen hem stannade vi och köpte med oss getostar, marmelad och choklad och kände oss nöjda med dagen.
Text och Bild : Birgitta Pettersson

__________________________________________________________

Nätverkslunch den 13 februari

Fredagen en 13:e – otursdagen – blev ändå inte så illa. Trettio Sweor samlades på Magna Café för månadens nätverkslunch och den här fredagen fick man minsann inte sitta var man ville och med vem man ville. Nej, istället blev man hänvisad till ett bord – allt för att lära känna varandra – och därefter ägnade vi oss åt ”speed-nätverkande”. Alla fick mindre än en halv minut på sig att berätta sitt namn, sitt yrke, sina intressen och varför man flyttat till Solkusten. Muntert och uppsluppet blev det och nätverkandet flödade. Ännu en lyckad SWEA-lunch med andra ord!

Text: Birgitta Bergin   Foto: Fia Ensgård

 

_____________________________________________________________

Mandelblomsvandring i Istán

Ja, solen skiner inte alltid på Costa Del Sol …
Vi var 8 glada och sportiga SWEOR som trotsade väder (regn, 0 grader) och vind och åkte upp till byn Istán för vandring. Det blev en härlig vandring på 8,5 km, vi såg mandelblommor, avokado, apelsiner och mycket mer och fick många glada skratt.

Text och bilder: Asta Westerholm

 

Årsmöte SWEA Marbella den 5 februari 2015 på Los Naranjos Golfklub
Som vanligt, när 55 damer möts, ligger ljudvolymen högt över den tilllåtna decibelskalan. Det kan bero på två orsaker – missnöje eller nöje. I detta fall det sistnämnda.Och visst är det ett nöje då ett årsmöte med 209 medlemmar löper smidigt utan några som helst motsättningar. SWEA Marbellas ordförande Sandrine Vriesman greppade klubban och under hela mötet svingade hon den bestämt. Pang, pang och pang, alla punkter klubbades, årsredovisningen och ny budget godkändes… En ny styrelse blev vald, helt enligt valberedningens förslag. Avgående styrelsemedlemmar tackades av och nya kvinnor hälsades välkomna in. Tack alla avgående och lycka till ni nya. Efter mötet minglades det med cava i hand. Middag serverades i sedvanlig ordning och sen var det dags för den stora lotteridragningen. Margaretha Janemar var i sitt esse och roade oss som aldrig förr. Hennes medhjälpare  hade lite svårt att utföra sina plikter då de hela tiden måste stå dubbelvikta av skratt. Och skrattade gjorde vi alla. Tusen tack till alla inblandade för ett väl genomfört årsmöte.
Text och bild: Camilla Grahn

Frukostmöte den 29 januari

Ett välbesökt möte med närvaro av vår präst Mikael Jönsson, hans fru Lena och deras extraresurs under våren Amanda. Mikael höll ett mycket roligt och tänkvärt anförande och vi fick verkligen träna våra skrattmuskler. Lena sjön och spelade så vackert för oss. Vilket prästpar vi fått på här på solkusten. Vi hoppas att få se mycket av dem.

Text: Eva Roman, bilder: Birgitta Pettersson

 

10955333_1543509972592490_8886557510621606159_o    10855008_1543510542592433_9187972344019056508_o

 

Nätverkslunch den 16 januari

Vilken härlig start på året. 44  kvinnor sorlade och glammade på Magna café. Monica Silverstrand var en strålande värdinna. Hon håll också ett litet föredrag om hur viktigt de är att tänka positiva tankar och när vi fångar den tanken med såväl våra känslor som med hjärnan, då kan vi uträtta stordåd, The laws of attraction. Birgitta Bergin berättade lite om vår nya trevliga aktivitet, After Eight, vilket är en Sweaaktivitet under lite lösare former, läs mer om detta under “Program våren 2015”.

Eva Willenheimer och Fia Ensgård informerade oss lite om nya satsningar i deras verksamheter och Britten Emme slog ett slag för sångaren Mattias Enn som snart kommer och uppträder i Nueva Andalucia.

Text och bilder: Eva Roman