Network Menu

Senaste nyhetsbrevet från vår ordförande

 

Kära vänner,

vi är nu inne i september, den månad då flera av våra Sweor som tillbringar sommaren i Sverige, börjar återvända till Spanien igen. Nu verkar det som att många hesiterar och vill vänta lite för att se hur situationen utvecklar sig i Spanien och främst då på Costa del Sol. Många, inklusive undertecknad, känner att vi sitter i ett vakuum och väntar på att detta tillstånd som vi befinner oss i, ska vara över och att vi ska kunna börja leva normalt igen.

Enligt de senaste siffrorna så pekar allt på att Malaga och västra Costa del Sol registrerar många nya fall och att det ser ut att öka för varje vecka. Enligt myndigheterna så är de nya utbrotten länkade till den stora turistanstormning som var i juli och augusti och de tror därför att smittan ska gå tillbaka under andra halvan av september. Låt oss hoppas att de har rätt.

Det börjar definitivt kännas väldigt jobbigt att inte kunna planera såväl för sitt eget liv som för SWEA´s aktiviteter. Med tanke på de nya restriktioner som myndigheterna uppmanar till, pga de stigande siffrorna, bl a skärpta försiktighetsåtgärder med speciellt fokus på evenemang som samlar många deltagare och som myndigheten anser helt bör utebli, har inneburit att vi än en gång får planera om höstprogrammet.

Jag har haft kontakt med många Sweor, både de som fortsatt är i Sverige och de som är nere på Solkusten. De flesta tycker att det är läge att skjuta lite på våra planer och plocka bort en del av de aktiviteter som vi har inplanerat. Därför har styrelsen beslutat att vi skjuter några veckor på vårt program och startar upp först en bit in i oktober. Programmet för november och december ligger kvar och sedan får vi fortsatt vara flexibla och fatta beslut efter hur situationen utvecklar sig. Malin uppdaterar kontinuerligt vår kalender på hemsidan.

Lite tankar och idéer för den närmsta tiden.

  • Utöver detta infoblad, så planerar jag ett Zoom-möte i början av vecka 39, då jag tillsammans med styrelsen, kommer att närmre presentera programmet och även dela med mig av hur vi har resonerat när vi har planerat och ändrat programmet. Ser även fram emot att få en chans att lyssna på er och hur ni tänker kring situationen och vad ni skulle uppskatta att vi fokuserar på framgent.
  • Birgitta Huss och jag har ju haft en idé om att ha en mini-filmfestival i höst. Temat är Max von Sydow och Birgitta har plockat fram fyra filmer som hon tycker är några av hans bästa. I dagsläget håller vi fast vid detta och har alltså kvar de datum som vi tidigare presenterat, 11-12 och 18-19 november. Hur det blir med detta, får vi se när vi närmar oss och vet bättre hur läget ser ut då, samt att vi kan säkerställa att vi kan ha en filmvisning med säkert avstånd till varandra.
  • Birgitta och jag har också diskuterat möjligheten att starta upp en grupp som fokuserar på “Det goda samtalet”, något som alltid är intressant, men kanske extra mycket i dessa tider. Jag har därför bett Birgitta medverka vid vårt Zoom möte för att berätta lite mer om hur vi tänkt lägga upp detta.
  • Vår Kick-off som var planerad till den 1 oktober, kommer vi att flytta fram ett par veckor och istället för Kick-off, så kanske en “Come together” träff, är ett bättre namn för vår återförening efter detta långa uppehåll.

Detta var allt för tillfället och jag hoppas vi är många som ses på vårt Zoom-möte. Inbjudan kommer att gå ut i början av nästa vecka.

Med förhoppning om att vi snart ses igen och till dess ha det bra och ta hand om er,

stor kram

Monica