Network Menu

Ordförandes Julbrev 2020

 

Kära Sweor,

när vi gick in i det nya året 2020 anade väl ingen vilket år som låg framför oss. Det har varit ett tungt år för oss alla, med karantänregler och ständigt nya restriktioner. Ett helt otänkbart scenario för de flesta av oss. Om någon för ett år sedan, hade sagt att vi skulle hamna i en dylik situation hade vi nog bara skakat på huvudet och tyckt det var ett dåligt skämt.

För oss i styrelsen har det varit svårt att planera för något program och det vi hade planerat in har fått ändras ett antal gånger samt i huvudsak fått ställas in. Det har naturligtvis känts tråkigt, eftersom vi så gärna vill kunna erbjuda er alla ett intressant och roligt program.

Det vi dock kan glädjas åt är alla de fina webbinarier och zoom möten som SWEA International och andra SWEA avdelningar har delat med sig av. Självklart så ersätter inte alla dessa digitala möten de möten som vi kan ha när vi träffas “live”, men trots allt ett gott substitut när vi nu inte kan göra det.

Nu fokuserar vi på framtiden och hoppas att vi snart får bukt på denna pandemi, så livet kan återgå till det normala. Programgruppen (Carin Almqvist, Malin Kågeman och Katarina Salvert) jobbar oförtrutet vidare med att försöka skapa ett bra och innehållsrikt program för våren, som de vid varje givet tillfälle försöker anpassa med tanke på alla de restriktioner som finns.

De aktiviteter som vi inte kunde genomföra i år, försöker vi lägga in i programmet för 2021. Bland annat vår sedan länge planerade Filmfestival, tredje gången gillt? Birgitta Huss väntar otåligt på att få köra i gång den aktiviteten. Annat trevligt som finns inplanerat är luncher, vandringar, utflykt till Malaga och förhoppningsvis kan vi få till en del intressanta föredrag. Kanske kan vi t.o.m börja planera för vårt 30-års jubileum och SWEA mässan. Det är kanske att önska för mycket vi vet ju inte hur det kommer att se ut till hösten, men hoppas kan man ju alltid och därför tar vi höjd för det. Malin kommer att lägga ut de aktiviteter som finns inplanerat i kalendern och om vi måste ändra något så informerar vi i god tid om det.

Vårt förestående årsmöte är inplanerat till den 12 februari, så snälla markera det datumet i era kalendrar. I dagsläget vet vi inte om det blir ett fysiskt möte eller via zoom. Vi återkommer om det längre fram.

Sist men inte minst vill jag tacka dig för att du är medlem i SWEA Marbella och gör vår organisation till den fina förening som den är. Engagemanget från er medlemmar styrker oss i det arbete som vi i styrelsen utför och vi är så tacksamma för er stora förståelse för de ändringar som vi har nödgats göra under året. Jag hoppas att 2021 ska bli ett betydligt bättre år och att vi alla snart ska få möjlighet att träffas igen under normala förhållanden.

 

Med önskan om en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Monica med styrelse.