Network Menu

Senaste nyhetsbrevet från vår ordförande

Kära vänner,

nu närmar vi oss juni månad med stormsteg och vi kan väl alla enas om att denna vår har varit mycket annorlunda än vad vi är vana vid. Vi går in i sommarmånaderna med en viss ovisshet vad som kommer att hända med restriktioner kring resor till och från Spanien. Spanska myndigheter har precis annonserat att de kommer att öppna upp för turister igen i början av juli, medan de svenska myndigheterna avråder från resor tom 15 juli. Dessutom vet vi inte om Spanien kommer att utesluta svenskar från att resa in (såsom Cypern har gjort), men det kommer säkert att utkristallisera sig inom den närmsta framtiden.

Höstens program

Trots att vi ännu inte vet om det fortfarande kommer att vara restriktioner till hösten, så arbetar Programgruppen vidare med höstens program och utgår från att allt ska vara som vanligt igen. Samtidigt med ett ordinarie program, så arbetar vi även inom VEMA (den region som vi tillhör och som innefattar, Barcelona, Costa Blanca, Göteborg, Holland, Irland, London, Mallorca, Marbella, Oslo och Portugal) med ett gemensamt online program. Detta ska ses som ett komplement till det vanliga programmet. Skulle vi mot förmodan inte kunna ha vanliga fysiska möten till hösten, så kan vi med VEMA´s gemensamma program erbjuda ett brett online program till alla. Vi får dock hålla hoppet uppe att vi kan återgå till ett någorlunda vanligt liv igen till hösten. Så snart vi har fått klart med de olika aktiviteterna så kommer Malin att uppdatera kalendern på vår hemsida (www.marbella.swea.org). Det känns onekligen spännande att vi nu samarbetar inom hela regionen när det gäller programpunkter, så jag ser fram emot ett spännande online program.

SWEA mässan och 30-års jubiléet

I dagsläget vet vi inte om vi kommer att kunna genomföra vår omtyckta SWEA mässa, det är för många oklarheter just nu. Detsamma gäller för vårt 30-års jubileum. Vi vill ju att så många som möjligt ska kunna deltaga och med tanke på att väldigt många oklarheter råder just nu, så kan det bli att vi får skjuta på det till våren. Mer information kommer så snart vi har fattat slutgiltigt besked.

Vårens online-möten

Malin har, som ni säkert redan lagt märke till, uppdaterat vår kalender med alla de webbinarier som SWEA International erbjudit och fortsatt erbjuder. Jag tycker att SWEA International gjort ett fantastiskt bra jobb med alla de webbinarier som de anordnat och som har varit ett fantastiskt komplement till de lokala online möten som vi har arrangerat här i Marbella.

Sommarlunch

Jag vill också slå ett slag för den sommarlunch som Programgruppen planerar att ha i juni. Det kommer att bli en picknick och förläggas till någon park i närheten av Marbella, datum är satt till den 12/6. Skulle vi bli många Sweor, vilket vi naturligtvis hoppas på (det finns väl ett stort sug efter att träffas igen efter denna långa karantän), så kommer vi att dela in oss i mindre grupper så att vi inte blir större grupper än vad regeringen har rekommenderat.

VEMA online program – 3 nyinsatta online träffar.
Nedan hittar ni tre online program som London just nu erbjuder alla Sweor i VEMA att delta i. Det känns väldigt kul att vi på detta sätt kan umgås med våra SWEA-systrar i övriga VEMA. Anmäl er till swealondonprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com så får ni en länk i god tid före mötet. Anna Karin Aksberg, som håller i två av föredragen är dipCNM Registred Nutrional Therapist i Storbritannien. Anna-Karin arbetar med individuella konsultationer men erbjuder också workshops och events. En Nutritional Therapist arbetar utifrån funktionell medicin vilket innebär att man tittar på individen som helhet, underliggande bidragande faktorer och större livsförändringar som kan bidra till eventuella hälsoproblem. Varje webbinar tar ca 45-60 minuter.

Jag kommer under sommarmånaderna att försöka hålla er uppdaterade med såväl program som annat som kan vara av intresse och passar avslutningsvis på att önska er alla en fin juni och med en stor förhoppning om att snart ses igen.

Kram Monica

 

Datum Föredragshållare Föredragets ämne Anmälan till
27/5

Kl.?

Anna-Karin Aksberg

SWEA London

Hur hantera sömn, stress och oro. swealondonprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com
28/5

Kl. 16:00 (UK-tid)

Nadia Jönning

SWEA London

Hur tar jag hand om mitt hår i Corona-tider, tips och trix. Vi har bjudit in frisören och stylisten Nadia Jönning som delar med sig av sina kunskaper. swealondonprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com
3/6

Kl. 18:00 (UK-tid)

Matvanor. Välkomna till ett laga-mat-program, speciellt anpassat för “lock down” tider. swealondonprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com