Network Menu

Genomförda aktiviteter 2017

 

Mandelblomsvandringen
Bussen med vår guide Magdalena kom kl. 09.00 till Nueva Andalucía, vi som steg ombord var  21 förväntansfulla Sweor. Vi startade mot Malaga, strax norr om staden åkte vi av motorvägen och fick gott morgonkaffe med bocadillos. Vår resa fortsatte på en liten, slingrande och otroligt vacker väg upp till Almogia. Här väntade vår vandrarguide Antonio för att ta oss runt på ”Rutorna”. Vi fick börja som bergsgetter klättrande utefter berget bland stock och sten… Vi kom alla ner under glada tillrop. Väl nere fick vi njuta av fantastiska vackra ängar med massor av gula små vårblommor och de vita/rosa mandelträden.

Bussen tog oss vidare upp mot El Torcal, vi höll oss på sydsluttningen upp till en plats som heter La Joya och ett Rural Hotel som heter Fuente del Sol (Hotel, Spa & Events). En fantastisk plats mitt ute i ingenting eller om man vill ”An unique place in the heart of Andalusia” som hotellet säger själva. Här blev vi serverade en mycket välsmakande och riklig lunch med goda viner därtill. Vi trivdes så bra att vi var hemma lite senare än beräknat, först vid halvåtta stannade bussen vid Casino.  Men jag tror att de flesta av oss längtade tillbaka upp till bergen och allt det vackra, man blir helt enkelt bergtagen.

Text och bilder: Asta Westerholm

IMG_1150  image7  image6

image4  image1  image2________________________________________________________________________________

Succéfrukost på Aldea La Quinta Health Resort
Under tiden som morgonrodnaden fortfarande dröjde sig kvar på himlen så letade sig Sweorna fram till Aldea La Quinta Health Resort. Många hade tagit god tid på sig för att hitta till den nya adressen och snart var samtalen igång framför dörren till frukostmatsalen. När alla 35 Sweor anlänt släpptes vi in i den vackra frukostmatsalen och det gick nästan ett sus genom gruppen. Vilken frukostbuffé de dukat upp för oss! Yoghurt, frukt, grönsaker, varm mat med ägg bacon och grillade tomater, nybakt bröd, färskpressad juice, varma drycker och så det där lilla söta som många Sweor mumsade på till efterrätt.

När alla verkade mätta och nöjda så presenterade värdinnan Eva Willenheimer dagens tema som var beröring. Vi fick lära oss mer om hormonet oxytocin och kroppens eget ”lugn och ro-system”. Genom ett par övningar provade vi hur vår privata sfär känns igen och hur en ”snäll” beröring kan vara läkande.

Vi blev väl mottagna på Aldea La Quinta Health Resort. Deras varma människosyn kändes nästan i väggarna och i atmosfären. Vi erbjöds en guidad tur i de nyrenoverade lokalerna och många Sweor tog chansen att bekanta sig med SPA-avdelningen, träningslokalerna och rummen för gästerna. Aldea La Quinta Health Resorts gäster är såväl människor i behov av rehabilitering som turister som söker en vacker miljö.

Text: Eva Willenheimer
Bilder: Monika von Schantz

frukost_47_m  frukost_50_m

DSC02384_cm

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________________

Nätverkslunch 20/1
Ett trettiotal glada Sweor samlades på Magna Café i fredags för att tillsammans avnjuta en god lunch. Det bjöds på vällagad mat och många trevliga samtal.

Värdinnan för lunchen, Eva Roman, hälsade alla välkomna tillbaka efter juluppehållet.                   Margareta Broman gick igenom vårens fullspäckade program. Alla aktiviteter går att läsa om i evenemangskalendern här på hemsidan. Karin Acton berättade om den efterlängtade galamiddagen som är 20 februari på Hotell H10 i Nueva Andalucía, det kommer att bli en festlig kväll. På nätverkslunchen fick flera nya medlemmar presentera sig, varmt välkomna vill vi hälsa er!

Äntligen är vårens program igång, vi har många spännande aktiviteter att se fram emot tillsammans!

Text och bilder: Madeleine Lidfeldt

image1  image2  image5

image8  image6  image7

image9  image10