Network Menu

Genomförda aktiviteter 2017

 

 

Bouledagen i finca Grahn 20/3
Vårdagjämningen firades i strålande sol och ljuvlig värme uppe i Alhaurin el Grande hos Camilla Grahn. Tillsammans med Monica Silverstrand hade hon sytt ihop ett härligt program för de 14 Sweor som medverkade.

Bouletävlingen spelades i cup-stil där alla lag mötte alla i totalt 10 matcher. Vi var alla tacksamma för den härligt skuggiga uteplatsen där vi även intog oliver och rosévin.

Efter att Britten Emme och Åsa Ström stod som segrare genom att i sista matchen slå värdinnornas lag med 5-0 i ett enda svep (se bild) åt vi medhavd lunch och bjöds på kaffe och kaka.

Därefter var det dags för ett kvinno-quiz med ett dussin frågor om kvinnor, med musikinslag. Efter två utslagsfrågor var det Britten Emme som även här tog hem priset – en vacker skål från Marta-Lena Malmströms keramikverkstad.

Under många glada skratt enades vi om att det hade varit en särdeles trevlig dag, som vi gärna gör om.

Text och bilder: Monica Silverstrand

fin ca 4  finca 5  finca1      

finca 3  finca 2

finca 7  finca 9

 finca 8  finca 6

________________________________________________________________________________

Nätverkslunch 17/3
Vi var 36 Sweor och 5 gäster som återigen träffades på fantastiska Aldea La Quinta Health Resort, som ligger strax norr om San Pedro på vägen upp till Ronda.

Föredraget idag hade titeln: “Från Gunnar till Gunvor” och handlade om en speciell resa genom livet.

Hon började med att berätta när Gunnar vid 8 års ålder första gången upptäckte sin känsla för kvinnliga kläder och fortsatte sin fantastiska berättelse ända fram till idag. Nu lever Gunvor sedan 2001 lycklig i sin rätta identitet.

En mycket fängslande, underhållande och rörande berättelse om en mycket intressant resa, som berörde oss alla djupt.

Efter föredraget serverade Aldea som vanligt en utsökt 3 rätters lunch.

Text: Maria Wettstam Andersson

Bilder: Margareta Broman

IMG_1687  IMG_1688

IMG_1692  IMG_1693

IMG_1696  IMG_1697

IMG_1698  IMG_1706  IMG_1686

_______________________________________________________________________________

Internationella Kvinnodagen firades gemensamt med Swea och Svenska Kyrkan 8/3
Vilken succé det blev, trots smolk i bägaren när huvudtalaren Elisabet Höglund ställde in p.g.a. sjukdom samma morgon. Efter lite kaotiskt tänkande, fick vi ändra programmet något. Lena Ottosson blev istället vår huvudtalare, och vilken fantastisk berättelse hon gav oss. Lena, som är utbildad socionom (bland mycket annat), har tidigare arbetat i socialtjänsten i Malmö och där med missbrukande / prostituerade kvinnor, oftast är det ett samband mellan missbruk och prostitution. Lena gav oss en bild av hur deras arbete såg ut och vilken tillvaro dessa kvinnor lever i. Mycket intressant föredrag och som bidrog till att få igång debatten om kvinnors utsatthet och den ojämlikhet som fortfarande råder mellan kvinnor och män. Vi fick ta del av några av deltagarnas erfarenheter, bl a av Anna Frostin som berättade om sitt banbrytande arbete inom psykoterapin, där hon var en av förgrundsgestalterna inom KBT behandling. En annan tungviktare som gjorde dagen till en succé var Monica Silverstrand, som med sin sång förgyllde eftermiddagen. Hon satte tonen redan från start med den mäktiga Gabriella och avslutade vår eftermiddag med en Kärleksvisa. Vilken tur att vi har denna kvinna i vår organisation.  Även en man smög sig in i talargruppen, det var Michael, präst i Svenska Kyrkan och även Lenas man, som önskade oss välkomna till Kyrkan och som, på sitt karaktäristiska sätt, med mycket humor och lite allvar, berättade om sin väg till utlandstjänstgöring, där det visade sig att Lena spelade en stor roll för att han fick sitt första utlandsjobb i Holland.

Vi var fantastiska 77 kvinnor som slöt upp och njöt av den lunch som Svenska Kyrkan hade tillagat. Stort tack till personalen på Svenska Kyrkan för deras insatser.

Avslutningsvis vill jag tacka alla er som deltog i dagens firande och för att ni alla gjorde dagen till den succé den blev.

Text: Monica Tinggård

Bilder: Margareta Broman

Kvinnodagen 2  Kvinnodagen 3

Kvinnodagen 4  Kvinnodagen 5

__________________________________________________________________________________

Välkomstmöte för nya Sweor 6/3
I måndags kväll hade vi ett uppskattat välkomstmöte på Tompas Bodega i Marbella, för våra nya Sweor. Vi var 17 stycken som slöt upp, varav 13 var nya Sweor. Vi började med lite mingel och Cava och därefter avnjöt vi Tompas berömda räkmackor och ett glas vin. Under middagen berättade Eva Roman om Swea som organisation, PK gruppen samt övriga styrelsemedlemmar berättade om sina respektive arbetsuppgifter och vad som planeras framgent för Swea i Marbella.

Vi delade sedan med oss av våra erfarenheter och berättade kort om vilka vi var och var vi befinner oss i livet. Jag kan konstatera att vi har blivit berikade med antal mycket trevliga och intressanta Sweor och kvällen blev väldigt lyckad och som sagt väldigt uppskattad av alla.

Text: Monica Tinggård

Bilder: Margareta Broman

IMG_1524  IMG_1508

IMG_1509  IMG_1510

IMG_1513  IMG_1514

IMG_1517  IMG_1518

IMG_1520  IMG_1522

_______________________________________________________________________________

SWEA vandring Benahavís 2/3
Det blev en varm och solig torsdag då 11 Sweor samlades för en vandring kring Benahavís. Vi parkerade vid en liten kyrka för att sedan gå vandringsleden Sendero de Las Angosturas som är 5 km lång. Längs stigen fanns det fina små skyltar som berättar både på spanska och engelska vad det var för träd och växter som växer utmed leden. 

Vi vandrade längs lummiga lundar, stilla flytande vattenkanaler och porlande bäckar. Vi såg spåren efter vildsvinens bökande.  

Utsikten var fantastisk och vi njöt av varandras sällskap och kunskap.

Efter vandringen begav vi oss in till Plaza Castillo, Benahavís för att i solen avnjuta en underbart god och trevlig femrättersmeny på restaurang La Torre.

Text: Birgitta Sund och Bente Erlandsson

Bilder: Birgitta Sund

IMG_2584  IMG_2590  IMG_2579 

IMG_2593

__________________________________________________________________________________

Årsmöte 2017
Ett 60-tal Sweor närvarade på årsmötet som hölls på Hotel H10. Årsmötet avklarades snabbt och de närvarande godkände valberednings förslag till styrelse, revisorer och donationskommitté. En ny valberedning valdes också. Vår ekonomi genomgicks och ny budget antogs samt medlemmarna överenskom om en avgiftshöjning 2018 med 5€. Medlemsavgiften från 2018 blir därför 45€.

Alla namn har uppdaterats på hemsidan.

Efter årsmötet minglade vi och drack ett glas cava samt kunde lyssna på härlig musik av Marc Connor. Middagen intogs vid vackert dukade bord. Till efterrätten presenterade Margareta Broman vinsterna från lotteriet och det var många lyckliga vinnare till fina saker. Därefter spelades musiken upp igen och det var många Sweor som svängde sina lurviga till den mycket dansvänliga musiken. En lyckad kväll som avslutades runt 23-tiden.

Text: Eva Roman

Bilder: Lotta Lindberg

23   27

28   29

30   16804479_10155043224170682_1604865957564970493_o

20

 

 

 

 

 

 

Styrelsen från vänster: Karin, Ann, Margareta, Helena, Carin, Eva.
På bilden fattas Christina och Erica som inte kunde närvara.

________________________________________________________________________________

Nätverkslunch 17/2
Vi började med ett glas cava och sedvanligt kvittrigt mingel utanför biosalongen på Aldea. Därpå började föredraget.

Dagens tema stod arkitekt Eva Gabrielsson för. Hennes föredrag tillsammans med bildspel handlade om stadsplaneraren PO Hallmans påverkan av stadsmiljön mellan 1900-1030 i både Stockholm och resten av Sverige; ett ovanligt kulturarv, som Eva håller på att skriva en bok om. 

32 Sweor och 5 gäster deltog och ställde diverse engagerade frågor.

Därpå begav vi oss till en vackert dukat matsal där det serverades en fantastisk 3-rätters måltid inkl en inledande amuse-bouce som Aldea bjöd på. Under måltiden informerade några Sweor om aktuella händelser och lunchen avslutades med att Chef, José Miguel, och hans professionella personal fick en varm applåd.

Text: Margareta Broman

Bilder: Monica Tinggård och Kim Björkqvist

IMG_8400  IMG_8402

IMG_8404  IMG_8393       

     Monica, Alonso  IMG_8384  IMG_8389

________________________________________________________________________

Mandelblomsvandringen
Bussen med vår guide Magdalena kom kl. 09.00 till Nueva Andalucía, vi som steg ombord var  21 förväntansfulla Sweor. Vi startade mot Malaga, strax norr om staden åkte vi av motorvägen och fick gott morgonkaffe med bocadillos. Vår resa fortsatte på en liten, slingrande och otroligt vacker väg upp till Almogia. Här väntade vår vandrarguide Antonio för att ta oss runt på ”Rutorna”. Vi fick börja som bergsgetter klättrande utefter berget bland stock och sten… Vi kom alla ner under glada tillrop. Väl nere fick vi njuta av fantastiska vackra ängar med massor av gula små vårblommor och de vita/rosa mandelträden.

Bussen tog oss vidare upp mot El Torcal, vi höll oss på sydsluttningen upp till en plats som heter La Joya och ett Rural Hotel som heter Fuente del Sol (Hotel, Spa & Events). En fantastisk plats mitt ute i ingenting eller om man vill ”An unique place in the heart of Andalusia” som hotellet säger själva. Här blev vi serverade en mycket välsmakande och riklig lunch med goda viner därtill. Vi trivdes så bra att vi var hemma lite senare än beräknat, först vid halvåtta stannade bussen vid Casino.  Men jag tror att de flesta av oss längtade tillbaka upp till bergen och allt det vackra, man blir helt enkelt bergtagen.

Text och bilder: Asta Westerholm

IMG_1150  image7  image6

image4  image1  image2________________________________________________________________________

Succéfrukost på Aldea La Quinta Health Resort
Under tiden som morgonrodnaden fortfarande dröjde sig kvar på himlen så letade sig Sweorna fram till Aldea La Quinta Health Resort. Många hade tagit god tid på sig för att hitta till den nya adressen och snart var samtalen igång framför dörren till frukostmatsalen. När alla 35 Sweor anlänt släpptes vi in i den vackra frukostmatsalen och det gick nästan ett sus genom gruppen. Vilken frukostbuffé de dukat upp för oss! Yoghurt, frukt, grönsaker, varm mat med ägg bacon och grillade tomater, nybakt bröd, färskpressad juice, varma drycker och så det där lilla söta som många Sweor mumsade på till efterrätt.

När alla verkade mätta och nöjda så presenterade värdinnan Eva Willenheimer dagens tema som var beröring. Vi fick lära oss mer om hormonet oxytocin och kroppens eget ”lugn och ro-system”. Genom ett par övningar provade vi hur vår privata sfär känns igen och hur en ”snäll” beröring kan vara läkande.

Vi blev väl mottagna på Aldea La Quinta Health Resort. Deras varma människosyn kändes nästan i väggarna och i atmosfären. Vi erbjöds en guidad tur i de nyrenoverade lokalerna och många Sweor tog chansen att bekanta sig med SPA-avdelningen, träningslokalerna och rummen för gästerna. Aldea La Quinta Health Resorts gäster är såväl människor i behov av rehabilitering som turister som söker en vacker miljö.

Text: Eva Willenheimer

Bilder: Monika von Schantz

frukost_47_m  frukost_50_m

DSC02384_cm

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________

Nätverkslunch 20/1
Ett trettiotal glada Sweor samlades på Magna Café i fredags för att tillsammans avnjuta en god lunch. Det bjöds på vällagad mat och många trevliga samtal.

Värdinnan för lunchen, Eva Roman, hälsade alla välkomna tillbaka efter juluppehållet.                   Margareta Broman gick igenom vårens fullspäckade program. Alla aktiviteter går att läsa om i evenemangskalendern här på hemsidan. Karin Acton berättade om den efterlängtade galamiddagen som är 20 februari på Hotell H10 i Nueva Andalucía, det kommer att bli en festlig kväll. På nätverkslunchen fick flera nya medlemmar presentera sig, varmt välkomna vill vi hälsa er!

Äntligen är vårens program igång, vi har många spännande aktiviteter att se fram emot tillsammans!

Text och bilder: Madeleine Lidfeldt

image1  image2  image5

image8  image6  image7

image9  image10